Käsityön elävää perintöä tutkimassa - Käsityö elävänä perintönä (moduuli 2), Helsinki

Opiskele käsityön elävän perinnön tutkijaksi ja tuntijaksi! Oletko kiinnostunut käsityöperinteistä, käsityökulttuurista ja perinteen näkymisestä nykypäivänä? Kurssilla sukelletaan perinteiden mielenkiintoiseen maailmaan!

Ihan hulluimmistakin ideoista voi kehittyä jotain todella hienoa.

Vaikka otettaisiin käyttöön uusia tekniikoita ja materiaaleja, ne pohjautuvat perinteisiin ja aikaisempaan materiaalituntemukseen.

Kurssilla tarkastelin omaa käsityösuhdettani ja opin uusia, luovia ideointitapoja.

Käsitöitä tekemällä ja opettamalla seuraaville sukupolville taidot ja tekniikoiden sovellutukset toivottavasti siirtyvät ja muokkaantuvat vallitsevassa ajassa.

                                         Pilottikurssille osallistuneiden kokemuksia

Kurssikerrat pitävät sisällään tietoiskuja, joiden pohjalta ryhmä yhdessä keskustelee, pohtii ja työskentelee tehtävänantojen pohjalta. Kurssi pitää sisällään myös yksilötehtäviä ja kulttuuriperintöön tutustumista käsityöllisen tekemisen kautta: kurssilla syvennät osaamistasi vapaavalintaisesta perinnetekniikasta, joka on sinulle jo entuudestaan tuttu. Pääasiallisia työskentelymuotoja kurssilla ovat ryhmäkeskustelut alustusten pohjalta.

Kurssilla opit, mitä käsityön elävä perintö on ollut ja millaiseksi se voi muuntua tulevaisuudessa pysyäkseen elävänä. Käsityön aineetonta kulttuuriperintöä tarkastellaan elävänä perintönä nykyajasta käsin, mutta kuitenkin perinne huomioiden. Kurssilla ideoidaan ja suunnitellaan mahdollisia muutoksia vapaavalintaiseen perinnetekniikkaan ja tehdään käsityöllisiä kokeiluja siihen liittyen. Opit uutta ja syvennät osaamistasi sinulle tärkeästä perinnetekniikasta ja opit uutta ideoinnista ja suunnittelusta.

Kurssilla opittua voit hyödyntää oman harrastuksesi ja/tai ammattitaitosi syventämisessä. Kurssin käytyäsi osaat havainnoida aineetonta kulttuuriperintöä ympärilläsi. Saat työkaluja elävän kulttuuriperinnön suojelemiseen ja elävänä pitämiseen.

Kurssi on suunnattu kaikille perinteistä ja käsityöstä syvemmin kiinnostuneille, harrastajille ja käsityön ammattilaisille, kuten käsityönopettajille ja -opiskelijoille sekä käsityöyrittäjille. Kurssi ei vaadi aiempia suorituksia tai esitietoja aiheesta.

Kurssi koostuu neljästä tapaamiskerrasta.

  1. kerta: Tutkitaan käsityön merkityksiä. Valitaan oma perinnetekniikka/-työtapa.
  2. kerta: Esitellään käsityön merkityksiä itselle. Kokeillaan valittua perinnetekniikkaa/-työtapaa.
  3. kerta: Suunnittelun resurssit ja ideointi. Tehdään oma suunnitelma.
  4. kerta: Tehdään kokeiluja oman idean ja työtavan pohjalta.

Käsityön aineeton kulttuuriperintö -kurssikokonaisuus (5 op) koostuu viidestä moduulista, joissa tutkitaan aihetta eri näkökulmista. Moduuli 1 on suositeltavaa käydä ennen muita moduuleja. Kukin moduuli kerryttää halutessasi opintopisteitä (1 op jokaisesta moduulista). Mikäli käyt kaikki moduulit, saat halutessasi todistuksen kurssikokonaisuuden suorittamisesta.

  1. Moduuli: Käsityön aineeton kulttuuriperintö: ei vaadi aikaisempaa osaamista, suositeltavaa käydä ennen muita moduuleita. Järjestetään toukokuussa 2024 (kurssin tiedot löytyvät täältä).
  2. Moduuli: Käsityö elävänä perintönä. Ennen kurssia on suositeltavaa suorittaa moduuli 1.
  3. Moduuli: Kestävä käsityöperintö: järjestetään syksy 2024 – kevät 2025 aikana. 
  4. Moduuli: Käsityöperinnön jäljillä: järjestetään syksy 2024 – kevät 2025 aikana. 
  5. Moduuli: Yhteisöllinen käsityöperintö: järjestetään syksy 2024 – kevät 2025 aikana.

Taitotaso: aloittelija
Ajankohta: keskiviikkoisin 29.5.-19.6. klo 17.30-20.30
Hinta: 73 €. Kurssimaksu Taito Etelä-Suomen jäsenille 68 € ja käsityönopettajaopiskelijoille 53 € (Käsityksen ja Kotexin jäsenet) 
Maksutapa: Maksathan kurssimaksun ilmoittautumisen yhteydessä. Jäsenenä saat alennuksen kurssimaksusta käyttämällä koodia JASEN242. Lisätietoja muista maksutavoista löydät hiukan alempaa.
Opettaja: Iina Pärssinen

 

Hei ystävät! 
Meillä jäsenet saavat 5 € alennusta kurssimaksuista. Liity jäseneksemme, tule osaksi käsityöyhteisöämme ja nauti eduista! Lisätietoja ja jäseneksi haku täällä.

Maksutapoina meillä käyvät myös Smartum, ePassi sekä Gift4You-, Taito Shop- ja Taito Etelä-Suomen lahjakortit. Lahjakortit soveltuvat myös kurssimateriaalien maksamiseen. Suoritathan maksun näillä maksutavoilla toimipisteessä paikan päällä ennen kurssin alkua.

Infokirjeen lähetämme ilmoittautuneille noin viikkoa ennen kurssin alkua. Infosta löydät tarkemmat tiedot materiaaleista ja kurssin sisällöstä. Tarkistathan roskapostisi, mikäli kirjettä ei näy.

Onko kurssi jo täynnä? Ilmoittaudu jonoon lähettämällä sähköposti osoitteeseen anna.siekkinen@taitoetelasuomi.fi. Olemme yhteydessä jonopaikoilla oleviin heti, kun vapaa paikka ilmaantuu.

Peruutukset ja lisätiedot sähköpostitse anna.siekkinen@taitoetelasuomi.fi.

Tilläggsinformation

Stad
Helsinki
Plats
Taitokeskus Helsinki
Arrangör
Taito Etelä-Suomi ry
Kursen börjar
Kursen slutar
Anmälningen börjar
Anmälningen slutar
Längd
12,5 h
Undervisningsspråk
Suomi
Hantverksteknik Andra hantverkstekniker
Sätt att förverkliga
På plats
Kursens längd
Flera kursgånger
Målgrupp
Vuxna
Pris/deltagare 73,00 €
Lediga platser 2