parsiminen_paikkaaminen_sashiko_boro_villasukka parsiminen_paikkaaminen_sashiko parsiminen_paikkaaminen_sashiko_boro paikkaminen_parsiminen_sashiko_boro
Product Slider Image Product Slider Image Product Slider Image Product Slider Image

Parsi ja paikkaa käsityöklubi Mikkeli

Reikä rakkaassa villapaidassa, sukanpohjassa tai takinliepeessä ei todellakaan ole syy siirtää vaatetta pois käytöstä. Vanha tapa korjata, huoltaa ja uudistaa vaatteita parsimalla ja paikkaamalla on tärkeää ottaa käyttöön, koska ympäristötekona se vähentää paisuvaa tekstiilijätemäärää. Rikki rakastettu vaate on entistä arvokkaampi itse korjattuna.

Korjaaminen ja tuotteiden eliniän jatkaminen liittyy selkeästi ajankohtaiseen tarpeeseen vähentää tekstiilien tuotantoa ja tekstiilijätettä. Vaatteen käyttöiän pidentäminen näkyy suoraan sen aiheuttaman hiilijalanjäljen pienenemisenä. Parsimiseen ei tarvita kovin erikoista taitoa, usein neula ja lanka riittää – sekä aikaa ja kärsivällisyyttä. Korjausta ei tarvitse piilottaa, vaan sillä voi myös koristella vaatetta. Sashiko-kirjonta on japanilaista etupistokirjontaa, jolla farkkuja sekä korjataan että tuunataan uuteen asuun. Parsiminen voi silloin korjata tuotteen ulkoasua, ei pelkästään reikiä. Hyvin korjattu vaate voi lopulta olla vahvempi kuin alkuperäinen.

Materiaalimaksu työn mukaan, maksetaan paikan päällä. Ohjauksen  hinta 24 €/ 3 kertaa tai 10 €/ kerta

Aloittelija kurssi on helppo ja sopii kaikille taitotasosta riippumatta.  

Kokoontumisajat: torstaisin klo 12-14.30 
Aiheet: 23.9. Sashiko & boro, 7.10. Villasukan parsiminen ja 
14.10. Reikä vaatteen koruksi kirjomalla

Lisätiedot ja mahdolliset peruutukset:taitoshop@taitoitasuomi.fi 0440 162 243

           

Lisätiedot

Kaupunki
Mikkeli
Paikka
Taito Shop Mikkeli
Järjestäjä
Taito Itä-Suomi ry
Kurssi alkaa
Kurssi päättyy
Ilmoittautuminen alkaa
Ilmoittautuminen päättyy
Kesto
3 x 3 tuntia
Hinta / osallistuja 24,00 €
Paikkoja vapaana 9