Kuva Anni Haunia

PISTO-työpaja, Kokeellista, kiemurtelevaa kudontaa

Seinäjoen taidehalli järjestää yhteistyössä Taito Etelä-Pohjanmaa ry:n kanssa kesällä 2021 nykytaiteilijoiden ohjaamia työpajoja, joissa yhdistellään kuvataidetta ja käsityötä. Ohjaavat kuvataiteilijat ovat omassa taiteellisessa työskentelyssään erikoistuneet tekstiili- ja käsityötekniikoiden käyttämiseen.

Työpajat ovat Taidehallin PISTO-näyttelyn oheisohjelmaa. Näyttely esittelee viisi nuorta tekstiili- ja käsityötekniikoita käyttävää nykytaiteilijaa, joiden taidetta yhdistää yllätyksellisyys ja perinteisten tekniikoiden oivaltava käyttö. PISTO on esillä Taidehallin Vintillä 17.6. – 21.8.2021.

Työpajojen osallistumismaksuun sisältyy pääsylippu Taidehallin näyttelyihin.

 

Kokeellista, kiemurtelevaa kudontaa

10.7. klo 9-15

Ohjaaja: Anni Haunia

Työpajassa kudotaan erilaisia kierrätystekstiili- ja muita materiaaleja käyttäen käsin tekstiilitaideteos, esimerkiksi pieni seinävaate. Kudontaa voidaan tehdä kokeellisiin kevyisiin kangaspuihin tai kehikoihin, esimerkiksi keppien väliin. Lähtökohtana on tekemisen ilo, erilaiset kokeilut ja taide-esineen valmistaminen, ei niinkään käyttöesineen.

Työpaja järjestetään Kässä-työpajatiloissa lauantaina 10.7. klo 9 – 15. Jos sää sallii, osa työskentelystä voidaan toteuttaa ulkona.

Materiaalit sisältyvät työpajaan, mutta mukanaan voi tuoda omaa kudemateriaalia, jota haluaa hyödyntää.

Ohjaaja Anni Haunia on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka on yksi PISTO-näyttelyn taiteilijoista. Hänen teoksensa ovat erilaisia ja erikokoisia tekstiilikudelmia, joista voi usein kulkea läpi.

Lisätiedot

Kaupunki
Seinäjoki
Paikka
Seinäjoen taitokeskus
Järjestäjä
Taito Etelä-Pohjanmaa ry
Kurssi alkaa
Kurssi päättyy
Ilmoittautuminen alkaa
Ilmoittautuminen päättyy
Kesto
6
Hinta / osallistuja 45,00 €
Paikkoja vapaana 9