Ajan jäljet

PISTO-työpaja, Kolmiulotteista taidetta Power Tex -kovettaja-aineen avulla

Seinäjoen taidehalli järjestää yhteistyössä Taito Etelä-Pohjanmaa ry:n kanssa kesällä 2021 nykytaiteilijoiden ohjaamia työpajoja, joissa yhdistellään kuvataidetta ja käsityötä. Ohjaavat kuvataiteilijat ovat omassa taiteellisessa työskentelyssään erikoistuneet tekstiili- ja käsityötekniikoiden käyttämiseen.

Työpajat ovat Taidehallin PISTO-näyttelyn oheisohjelmaa. Näyttely esittelee viisi nuorta tekstiili- ja käsityötekniikoita käyttävää nykytaiteilijaa, joiden taidetta yhdistää yllätyksellisyys ja perinteisten tekniikoiden oivaltava käyttö. PISTO on esillä Taidehallin Vintillä 17.6. – 21.8.2021.

Työpajojen osallistumismaksuun sisältyy pääsylippu Taidehallin näyttelyihin.

 

Kolmiulotteista taidetta Power Tex -kovettaja-aineen avulla

 1.7. ja 8.7. klo 11-14, huom! Työpaja on kaksiosainen.

Ohjaaja: Minna Salonen

Työpajassa tehdään tekstiiliveistos Power Tex –kankaankovetinta käyttäen.  Power Tex on vesipohjainen kankaankovetin, jolla voi kovettaa kaikkia imukykyisiä materiaaleja, esim. paperia, kangasta, pahvia ja nahkaa. Powertexiin voi sekoittaa myös esimerkiksi hiekkaa ja lisätä pigmenttiä, tai valmiin teoksen voi maalata. Teoksen pohjana voi halutessaan käyttää vaikkapa paitaa tai muuta valmista tekstiiliä.

Työpaja on kaksiosainen, koska Power Texin annetaan kuivua välissä. Työpaja järjestetään 1.7. ja 8.7. klo 11-14 Kalevan Navetan Kässä-työpajatiloissa.

Materiaalit ja tarvikkeet sisältyvät työpajaan, mutta mukaan voi ottaa omia kankaita, vaatteita tai muuta vastaavia, jos haluaa rakentaa veistoksensa niiden päälle.

Ohjaaja Minna Salonen on Ilmajoella asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, jota kiinnostaa erilaisten materiaalien ja tekniikoiden kokeilu. Viime aikoina hän on käyttänyt erityisesti erilaisia kierrätysmateriaaleja ja sekatekniikoita. Pienet, ohimenevät tuokiot luonnossa kulkiessa ovat usein taiteilijan teosten lähtökohtana.

Lisätiedot

Kaupunki
Seinäjoki
Paikka
Seinäjoen taitokeskus
Järjestäjä
Taito Etelä-Pohjanmaa ry
Kurssi alkaa
Kurssi päättyy
Ilmoittautuminen alkaa
Ilmoittautuminen päättyy
Kesto
6
Hinta / osallistuja 45,00 €
Paikkoja vapaana 10