Continued Overleaf

PISTO-työpaja, Jatkuu kääntöpuolella – Continued Overleaf

Seinäjoen taidehalli järjestää yhteistyössä Taito Etelä-Pohjanmaa ry:n kanssa kesällä 2021 nykytaiteilijoiden ohjaamia työpajoja, joissa yhdistellään kuvataidetta ja käsityötä. Ohjaavat kuvataiteilijat ovat omassa taiteellisessa työskentelyssään erikoistuneet tekstiili- ja käsityötekniikoiden käyttämiseen.

Työpajat ovat Taidehallin PISTO-näyttelyn oheisohjelmaa. Näyttely esittelee viisi nuorta tekstiili- ja käsityötekniikoita käyttävää nykytaiteilijaa, joiden taidetta yhdistää yllätyksellisyys ja perinteisten tekniikoiden oivaltava käyttö. PISTO on esillä Taidehallin Vintillä 17.6. – 21.8.2021.

Työpajojen osallistumismaksuun sisältyy pääsylippu Taidehallin näyttelyihin.

 

Jatkuu kääntöpuolella – Continued Overleaf

19.6. klo 9 – 15

Ohjaaja: Anastasia Artemeva

Prosessiluontoinen työpaja kutsuu osallistujat tallentamaan arkista ympäristöään kirjontatekniikan avulla. Työpajassa valmistetaan taiteellinen luonnoskirja kankaasta. Kirjaan luonnostellaan langalla kirjoen. Kirjaa voi käyttää maiseman luonnosteluun kävelyllä, museovierailulla tai junassa matkustaessa – tai oman mielikuvituksen tuotteiden tallentamiseen. Työpaja keskittyy siihen, miten näemme ja koemme maailman ympärillämme. Luonnostelu kirjoen vaatii erityistä keskittymistä ja kärsivällisyyttä: kuvia ei voi pyyhkiä pyyhekumilla, mutta niitä voi muokata.

Työpaja järjestetään Kalevan Navetan Kässä-työpajatiloissa lauantaina 19.6. klo 9 – 15. Aamupäivällä kerätään materiaalia, jaetaan ideoita ja tutustutaan tekniikoihin. Iltapäivällä imetään innoitusta ja luonnostellaan PISTO-näyttelyssä.

Materiaalit ja tarvikkeet sisältyvät työpajaan, mutta mukaan voi ottaa omia kankaita ja kirjontalankaa niin halutessaan. Työpaja sopii niin aloittelijoille kuin kokeneille käsityön harrastajille. Ohjaaja puhuu englantia, suomea ja venäjää.

Ohjaaja Anastasia Artemeva on kuvataiteilija ja yhteisötaiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hänen taiteellinen työskentelynsä keskittyy tiloihin: miten käytämme, jaamme ja koemme erilaisia tiloja ja miten ne vaikuttavat meihin.

Lisätiedot

Kaupunki
Seinäjoki
Paikka
Seinäjoen taitokeskus
Järjestäjä
Taito Etelä-Pohjanmaa ry
Kurssi alkaa
Kurssi päättyy
Ilmoittautuminen alkaa
Ilmoittautuminen päättyy
Kesto
6
Hinta / osallistuja 45,00 €
Paikkoja vapaana 8